[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det er slut med at jagte rundt efter en nøgle, kørebogen og brændstofrapporten, når du skal tanke på en kaserne. For alt du behøver nu, er det nye brændstofkort, bilens kilometerstand, en pinkode og dit medarbejdernummer. Skal du tanke uden for hegnet, gælder det bare om at finde den nærmeste Statoil-tank og så betale med brændstofkortet.
- Der har været stor velvilje over for brændstofkortet næsten overalt i systemet. Men det er også et meget brugervenligt system, siger Henrik Lundberg, der sidder i Strategisk Driftsudviklingssekretariat.
Han understreger, at der sikkert vil være enkelte, der er utilfredse med, at de for eksempel ikke længere kan tanke på Shell, som de er vant til, men det var altså norske Statoil, der vandt udbuddet, som den billigste løsning.

Overblik over forbrug
Udover at lette den enkelte forbruger, så giver brændstofkortet også en unik mulighed for at få et overblik over, hvor meget forsvarets biler kører per liter drivmiddel.
- Dels får vi et overblik over, hvad forsvaret bruger af brændstof, og dels ved vi præcis, hvor meget brændstof det enkelte køretøj bruger, siger Henrik Lundberg.
Samtidig er den nye ordning også en lettelse for regnskabstjenesten.
- Før skulle hver enkel regning indtastes manuel, og det koster personel og penge. Med det nye system får vi en regning ind om måneden, siger Henrik Lundberg.
Det er meningen at ordningen skal dække 27 af forsvarets mest brugte tanksteder. I Høvelte har ordningen fungeret siden 1. marts, og det er forhåbningen, at ordningen er kommet i stand på de 80% mest brugte tanksteder i forsvaret her til foråret.