[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En faldende flybombe blev i dag afsløret som et vartegn på Varde Kaserne. Bomben er det nye vartegn for Tactical Air Control Party Batteri. Det er enheden, der uddanner forward air controllers (FAC). FAC’er er de soldater, der leder støtten fra fly ind mod fjenden, når soldater i f.eks. Afghanistan er i kamp.
- Det betyder utroligt meget, at vi nu har fået opstillet et vartegn. Det er et samlingspunkt, der  betyder meget for korpsånden, og det viser, at vi er stolte over, at vi tilhører artilleriet, fortæller kaptajn Peter Rønning-Jensen, der er chef for enheden.

TACP enheden blev oprettet i 2005 og består af omkring 50 mand. Ved afsløringen af vartegnet var kun ca. halvdelen af enheden tilstede. Det store fravær skyldes blandt andet, at enheden konstant har et antal grupper udsendt i Afghanistan og aktuelt også har to grupper i Nevada i USA. Her deltager de sammen med enheder fra flyvevåbnet i den store øvelse Green Flag.

Bomben i vartegnet er en udfaset Mk 82 snake eye bombe på 500 pund. Den er valgt, fordi den faldende bombe symboliserer det, som TACP-enheden er specialister i, forklarer Peter Rønning-Jensen.
Også andre enheder ved Danske Artilleriregiment har udfasede våbensystemer som vartegn.