[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Det er fedt at komme ned og give opbakning til de drenge, der er blevet sendt af sted, siger standupkomikeren Steen Molzen. Han har netop sammen med kollegerne Torben Chris og Carsten Green været i Afghanistan for at underholde de danske soldater i Helmand. Det er dog ikke kun fordi, at der er fedt at give moralsk opbakning til de danske soldater, at feltunderholdningsturene er noget særligt for komikerne.
- En stor del af det er også, at vi jo er nogle drengerøve, og det er fedt at komme herned. Vi har taget 200 billeder af helikoptere, siger Steen Molzen et stort grin.

For de danske soldater fra hold 8, der snart har overstået deres seks måneder i Helmand, er underholdningen hjemme fra Danmark mere end velkommen.
- Det var rigtigt godt, inspirerende og dejligt. Det er godt at få noget dansk underholdning, når vi nu har været hernede i så lang tid, siger Mike, der er konstabel i Arthur-delingen.

Vil gerne af sted igen
Torben Chris og Steen Molzen er ved at være veteraner i feltunderholdningsbranchen, mens Carsten Green var i Afghanistan for første gang.
- Man får meget med hjem og en indsigt i det arbejde, som folk hernede udfører, og som faktisk nytter. Og er man for stor en kylling til at deltage med våben i hånden, så må man hjælpe dem der tør. Jeg vil meget gerne herned igen, siger Carsten Green.