[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Oberstløjtnant Jess N. Rasmussen og major Varny Vestergaard verdensmestre i Biathlon Orientering i 2010.

Oberstløjtnant Jess N. Rasmussen, der er chef for Logistikafdelingen i Hærens Operative Kommando, blev i weekenden 17. til 19. september verdensmester i tre discipliner i herrerækken over 50 år. Det var i sprint, klassisk orientering og stafet.
Major Varny Vestergaard, der er i Økonomiafdelingen i Hærens Operative Kommando, blev verdensmester i sprint og vandt sølv i klassisk orientering i herrerækken over 55 år
Og sammen med Jess Rasmussen blev han verdensmester i den afsluttende stafet i herrerækken over 50 år.

Biathlon orientering afvikles efter samme princip som skiskydning. Blot løbes der orienteringsløb i stedet for skiløb, og geværet forbliver på skydebanen.

Disciplinerne til verdensmesterskaberne er ”Sprint”, der består af orienteringsløb og skydning. ”Klassisk” består af punktorientering, orienteringsløb og skydning, og ”Stafet” består af orienteringsløb og skydning med to på hvert hold.
Det var Kolding Orienteringsklub, der stod som arrangør af verdensmesterskaberne i samarbejde med Dansk Militært Idrætsforbund. ”Sprint” blev afviklet i Nymindegab, og ”Klassisk” og ”Stafet” foregik i Frederikshåb Plantage syd for Billund.

Kilde: Hærens Operative Kommando