[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der er danske krigsskibe ved Det Kongelige Bibliotek, ved Skuespilhuset og mange andre steder i Københavns Havn. Byens kajer lægger også plads til skibe fra Finland, Sverige og Norge, der tirsdag deltog i den store flådeparade. Ud over skibene fra de nordiske lande har København allerede besøg af det tremastede italienske skoleskib Amerigo Vespucci, der ligger ved Kvæsthusbroen og det irske patruljefartøjet Le Róisín, der ligger i Nyhavn.


Absalon sejlede som det første skib i flådeparaden tirsdag forbi Kongeskibet Dannebrog med den kongelige familie om bord.

Fra i dag får de mange flådefartøjer selskab af endnu flere krigsskibe, når deltagerne i den store flådeøvelse, DANEX, begynder at ankomme til København.

Allerede fra onsdag er der mulighed for at besøge mange af de danske og udenlandske krigsskibe, der som en del af flådens 500-års jubilæum holder åbent skib. Skibene er åbne for publikum fra kl. 13 til 17. Der kan dog være undtagelser. Fredag og lørdag er skibene åbne for publikum fra 10-17. På Kvæsthusmolen kan du også se forsvarets udstillinger.

Fik du ikke set den store flådeparade, eller har du lyst til at se den igen, kan du se et indslag fra paraden på forsvarskanalen. Her kan du også se andre indslag fra jubilæet. På søværnets side kan du se billeder fra den store flådeparade tirsdag.