[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den 10. august 2010 fylder den danske flåde 500 år. Søværnet har allerede i nogen tid været i gang med at markere den store begivenhed med udstillinger, bogudgivelser og ikke mindst Troels Kløvedals TV-serie om flådens historie, der vises hver mandag på DR1.

Alt det er dog kun en forsmag på det program, der løber af stablen i de kommende to uger med kulmination på jubilæumsdagen den 10. august.På selve dagen er der flådeparade i Københavns Havn, hvor søværnets skibe sejler forbi og hilser Hendes Majestæt Dronningen om bord på kongeskibet Dannebrog. Flådeparaden, der også har deltagelse af skibe fra de øvrige nordiske lande, kan opleves fra kajen omkring Langelinie, men bliver også dækker af både Forsvarskanalen og de nationale TV-stationer.

En række af de årligt tilbagevendende aktiviteter i søværnet, herunder skibenes adoptionsbesøg i danske havnebyer og den store flådeøvelse DANEX, vil i år pga. jubilæet blive gennemført i august. Det betyder blandt andet, at en lang række udenlandske krigsskibe med mere end 2000 besætningsmedlemmer besøger København i perioden fra den 11. til 14. august.

Det samlede program for aktiviteterne i forbindelse med flådens 500-års jubilæum, herunder hvornår der er mulighed for at besøge de mange krigsskibe, kan ses på hjemmesiden flaaden500.dk