[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Når Dannebrog hejses søndag den 5. september 2010, sker det for at markere den nationale flagdag for danske udsendte soldater.
Dagen bliver fejret landet over og i lighed med sidste år, afholdes en støttekoncert på Christiansborg Slotsplads - arrangeret af De Blå Baretter.
 
Støttekoncerten er koordineret med det officielle Danmarks markering af flagdagen, der blandt andet omfatter en mindegudstjeneste i Holmens Kirke og en reception i Folketinget for de sidst hjemkomne soldater.

Musikken begynder kl. 15:30, når det officielle program er ved at være forbi, og slutter ved 22-tiden. Koncerten er finansieret ved hjælp af sponsorater og alle bands på scenen spiller gratis. Et eventuelt overskud vil gå til støtte for veteraner og deres familier gennem De Blå Baretters Kammeratstøtteordning.

For at give soldaterne og deres voksne familiemedlemmer mulighed for at deltage helt og fuldt i arrangementet, bliver der oprettet en børnepasningsordning på Christiansborg Slotsplads. Børnepasningen er organiseret af Kammeratstøtteordningens Familienetværk.

Du kan læse mere på De Blå Baretters hjemmeside, hvor koncertprogrammet løbende opdateres.