[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Med et helt hold ISAF-soldater marcherende gennem byens gader, parade med tidligere udsendte og stor koncert på Christiansborg Slotsplads kommer den nationale flagdag den 5. september til at sætte sit præg på København. Men det er langt fra kun i hovedstaden, at flagdagen og Danmarks udsendte æres. Over hele landet er der arrangementer med taler, parader, kransenedlæggelser, flaghejsning og gudstjenester.

I Fredericia er der midt på dagen mulighed for at høre NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, holde tale på rådhuset. Tidligere på dagen skal generalsekretæren afsløre en ny mindesten ved Kongehyldningsmonumentet i Viborg. I Odense er der mulighed for at høre Anne-Cathrine Riebnitzsky, der er forfatter til bogen ”Kvinder i krig”, fortælle om sine oplevelser som udsendt i Afghanistan, og i Århus er der mulighed for at høre beretninger om søværnets piratjagt ved Afrikas Horn.

I Californien i USA mødes The Danish Soldiers Club den 4. september. Her vil både den danske og den amerikanske internationale indsats blive æret.

Se en samlet oversigt over alle arrangementer på flagdagen på FolkogForsvar.dk