[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Under fredagens skydninger i Rio de Janeiro, Brasilien brillerede de danske 300 m skytter igen, denne gang ved at vinde bronzemedalje i hurtigskydning i et stærkt felt. Det danske hold var kun fire point fra de guldmedaljer, som Østrig lagde beslag på.

Som navnet siger, så skal der skydes hurtigt i denne 300 m disciplin. Selv for verdens bedste skytter så er det en udfordring at have blot 2 minutter til serier af 10 skud i liggende, stående og knælende skydestillinger mod et mål på 300 m, hvor 10-eren er beskedne 10 cm i diameter. Ikke mindst når dette som i Rio sker i blæst og med temperaturer omkring 30 grader. Det danske 300 m hold bestod af menig René Kristiansen fra Hjemmeværnskompagni Fredericia (561 point), flyverspecialist Allan Aagaard fra Combat Support Wing i Karup (555 point) og kaptajn Lars Jepsen fra Hærens Kampskole i Oksbøl (543 point).Dansk medaljerekord
Efter fredagens ”herredag” fulgte en dansk pige op lørdag, hvor seniorsergent Dorthe Thorsen fra Flyvevåbnets Føringsstøtteskole (FFOS) i Karup skød sig op på medaljeskamlen ved at vinde bronzemedalje i hurtigskydning på pistol, 25 m. Et imponerende resultat på 567 point ud af 600 mulige og igen kun 4 point efter vinderen Thurman fra Tyskland med 571 point. Tiden er den store udfordring i denne disciplin, idet der skydes fire serier á 5 skud på hver 10 sek, dette gentages med 8 sek og til sidst blot med 6 sek til rådighed.

De to individuelle medaljer og holdmedaljen er dansk rekord til militær VM i skydning nogensinde, så lørdagens afslutningsparade og præmieuddeling blev med de danske deltageres og forsvarets øjne en festlig oplevelse og afslutning på stævnet, før holdet igen vender hjemover til det kolde Danmark.