[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Maja Grønbæk

Omkring 40.000 deltagere er med i de fire dage marchen strækker sig over. Nijmegen-marchen er den største marchevent i verden og fandt sted første gang i 1909, efter en løjtnant havde fået ideen til den. Dengang var det primært militærfolk, der deltog. Det har ændret sig, og i dag er der flest civile blandt de mange, der traver skosålerne tynde. Der er dog stadig militærfolk fra hele verden med, her i blandt cirka 500 fra Danmark. De militære deltagere skal hver dag tilbagelægge 40 km.

Fra 10 til 160 kilometer
En af de danskere der er med, er Michael Jensen, kaptajn og kompagnichef i motoriseret infanterikompagni i Jonstrup. Han gik de mange kilometer for første gang i 1991, og i år er han holdfører for 16. gang. Inden afgangen vidste han godt, hvad han glædede sig mest til.
- Jeg synes, det er en god oplevelse at komme derned hvert år og møde alle gengangerne. Samtidig er vi et tæt knyttet hold, og kammeratskabet er helt klart noget af det bedste ved at være dernede, siger han.
Michael Jensens hold er i år på 33, hvoraf de 11 er nye. Han ser frem til, at startskuddet går i Holland, og hele holdet for første gang er samlet. For selvom de har trænet ved at gå mellem 300 og 500 kilometer siden januar, er det ikke alle, der har kunnet være med på træningsturene hver gang.
- Det er en udfordring at få trænet folk op til at kunne gå marchen. Nogle kan knap gå 10 kilometer, når vi starter træningen, så det er rart at komme i gang dernede og se, at træningen virker, siger Michael.

Følg med i hvordan det går deltagerne i marchen fra i morgen på forsvarskanalen.