[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kilde: Danilog

Torsdag den 7. oktober klokken kl. 17.15 landede det første ugentlige logflight fra Afghanistan. De pårørende stimlede sammen ved de store panoramavinduer i ankomsthallen ved Roskilde Lufthavn og kunne nemt se deres koner, mænd eller kærester, mens de gik ud af flyet hen mod indgangsdøren og ind i hallen.

Alice Eg, som til daglig arbejder med ”handling”, viser rundt i den lille og hyggelige lufthavn.
- Det er jo ikke så stort, som i Kastrup, men til gengæld er det hyggeligt, og I har jo det hele for jer selv, siger hun, mens hun åbner til den smagfuldt indrettede vip-lounge.
- Her kan vi også have de pårørende, når de store hold kommer til leaveperioderne.

De pårørende, der står og venter, er enige om, at forholdene er bedre i Roskilde.
- Der er meget bedre mulighed for at være lidt for sig selv, når vi skal sige farvel.
- Om det er Kastrup eller Roskilde spiller ingen rolle, bare vi får dem hjem, er bemærkninger, der lyder fra de ventende.
Blandt dem er familien til Bodil Kofoed, der har været udsendt i seks uger for Forsvarets Mediecenter.
- Kastrup er en stor lufthavn, og der er rigtig mange glade turister, der skal af sted på ferie. Der kan det være svært at have et intimt øjeblik med sin mand eller børn, fortæller Bodil Kofoed.


                   
                        Bodil Kofoed med sin mand Niels, sin søn Jonatan og datter Josefine.

Blandt de nye tilbud er kaffe og kage. Ann Pries, der arbejder i cafeteriaet i Roskilde Lufthavn, har gjort kaffebordet pænt med flag og en kage med indskriften ”Velkommen hjem” lagt i vindruer.
- Vi er kun glade for at kunne hjælpe, og så gør det jo ikke noget, at det er lidt festligt, siger hun.

Fra det Danske Internationale Logistik Center har major Carsten Granzow arbejdet med planlægningen af skiftet fra Kastrup til Roskilde Lufthavn.
- Vi er rigtig tilfredse med forløbet i dag. Det eneste, vi skal have justeret, er ankomsttidspunktet for flyet. Nu er vi bare spændte på, om det virker, når de store leaveperioder begynder på næste torsdag, men vi er fortrøstningsfulde og får god støtte fra Roskilde Lufthavn, afslutter en tydeligt tilfreds Carsten Granzow.