[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fra den 27. februar til den 7.marts vil Bella Center være fyldt med flere hundrede både og alt tænkelig bådudstyr, når den store bådmesse, Både i Bella, slår dørene op. Forsvaret er for første gang med på messen med en fælles stand, som skal sætte fokus på sikkerhed til søs, søredning og badesikkerhed. På den fælles stand i hal H fortæller de mennesker, som til daglig arbejde området om søredning og sikkerhed.

På standen kan publikum få mulighed for at snakke med folk fra Joint Rescue Coordination Center (JRCC), som til daglig er dem, der modtager nødopkald fra danske sejlere og koordinere redningsaktioner. Og der vil være mulighed for at se noget af det udstyr, de professionelle bruge, når sejlere skal reddes. Blandt andet en af Farvandsvæsnets redningsbåd fra Anholt.

Søværnet fortæller om Stop Olien-kampagnen, som siden 2006 har samlet 11.000 fritidssejlere. På standen kan interesserede høre om Stop Olien-kampagnen og tilmelde sig som havmiljøvogtere. Også sejlere, der allerede har tilmeldt sig som havmiljøvogtere, er velkomne til at kigge forbi til en snak og måske få fornyet det materiale, som Søværnets Operative Kommando hvert år sender ud til havmiljøvogterne. På standen svarer næstkommanderende på sejlskibet Svanen desuden på spørgsmål om uddannelser i Forsvaret. Svanen er det ene af søværnets to sejlskibe, hvor de kommende søofficerer får deres grundlæggende praktiske uddannelse.

Kaptajnløjtnant Louise Rynne kommer og holder foredrag om sine erfaringer om bord på krigsskibet Absalon, da det var udsendt til Adenbugten. Dette foregår søndag den 28. februar kl. 14, og søndag den 7. marts. kl. 14 i hal B.

Standen om søsikkerhed er et samarbejde mellem blandt andet Forsvaret, Farvandsvæsnet, Marinehjemmeværnet og Søsportens Sikkerhedsråd.

Konkurrencer
Desuden kan alle besøgende på standen deltage i en konkurrence, hvor præmien er en sejlads med ledsager på et af søværnets miljøskibe. Under sejladsen vil miljøskibet deltage i en miljøøvelse.
Og publikum vil få mulighed for vise sin viden om sikkerhed og vinde topmodellen af Secumar redningsveste.