[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

16.-19. juni er forsvarschef general Knud Bartels på besøg i Afghanistan. Forsvarschefens besøg indledes hos de danske soldater i Camp Bastion. Forsvarschefen besøger også Camp Shorabak tæt ved Camp Bastion, som huser en afghansk garnison. Forsvarschefen besøger det danske Operational Mentoring and Liasion Team, der fungerer som mentorer for garnisonens chefer.

Forsvarschefen besøger desuden Task Force Helmands hovedkvarter i byen Lashkar Gah, inden han fortsætter til hovedoperationsbasen Price. Her møder forsvarschefen de danske enheder samt chefen for den afghanske ”kandak” (bataljon), som danskerne arbejder sammen med i Helmand-provinsen.

Besøget inkluderer ligeledes en overnatning på den fremskudte operationsbase Budwan, som mange kender ved dens tidligere navn Armadillo.

I forbindelse med sit besøg, siger forsvarschefen:

”De steder, jeg besøger denne uge, er eksempler på forskellige aspekter af den danske militære indsats i Afghanistan. Nogle steder er danske soldater indsat i hårde kampe ved frontlinjen for at sikre, at den positive udvikling bag fronten kan fortsætte. Andre steder bidrager de med støtte og rådgivning til opbygningen af den afghanske hær, ligesom de er indsat i operationer med afghanske soldater. Det er en positiv og nødvendig udvikling, som er med til at sikre, at afghanerne selv kan bidrage til sikkerheden i landet.”
 
Afghanistan er afslutningen på en rundrejse til danske missionsområder. Forsvarschefen besøgte sammen med HKH Prins Joachim således tidligere på ugen de danske soldater i Kosovo og Libanon.

Der er ca. 750 danske soldater i Afghanistan, hvor de indgår i ISAF-styrken (International Security Assistance Force). Hovedparten af de danske soldater indgår i den danske bataljonskampgruppe – ca. 700 soldater – og opererer primært ud fra operationsbaser placeret i nærheden af Gereshk by i Helmandprovinsen i det sydlige Afghanistan. De resterende danske soldater befinder sig i hovedkvarterer i Kabul og på Kandahar Airbase samt i Camp Bastion og byen Lashkar Gar, begge i Helmand-provinsen. Herudover er danske soldater også en del af det litauisk ledede ”Provincial Reconstruction Team” i Chaghcharan i det vestlige Afghanistan. Læs mere på hok.dk

For yderligere oplysninger kan Forsvarskommandoens pressevagt kontaktes på telefon 70 200 440.