[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kontaktofficerer fra flere regimenter, en overlæge og nogle af de mange mennesker, der hjælper pårørende og tilskadekomne soldater. De var modtagerne, da forsvarsminister Gitte Lillelund Bech tirsdag tildelte 11 eksemplarer af Forsvarsministerens Medalje. Det var første gang, at medaljen, der er blevet til på initiativ af tidligere forsvarsminister Søren Gade, er blevet uddelt.

I sin tale lagde forsvarsministeren vægt på, at Danmarks internationale indsats kun er mulig, fordi der er opbakning til soldaterne fra deres familier og venner. Derfor er hele det netværk, der står for kontakten mellem forsvaret og de pårørende, og som viser omsorg for både de pårørende og de udsendte soldater afgørende vigtigt.
- I yder hver især en indsats, som fuldt ud fortjener anerkendelse, men som måske ikke er kendt i den brede offentlighed. Den medalje, som jeg giver jer i dag, er et symbol på den anerkendelse, sagde ministeren.  

Blandt medaljemodtagerne var major Søren Peter Østergaard fra Den Kongelig Livgarde. Han er chef for Livgardens kontaktofficerer, der blandt andet har den direkte kontakt med de pårørende til de soldater, der mister livet i tjenesten.
- Det er et stort klap på skulderen at få en medalje. Det viser, at ministeren er opmærksom på det arbejde, kontaktofficererne laver, og det er jeg glad for. Det er en stor anerkendelse, sagde Søren Peter Østergaard.Forsvarsministerens Medalje
Forsvarsministerens Medalje er en helt ny medalje. Medaljen er sammen med en række nye medaljer i forsvaret udsprunget af udviklingen i det danske forsvars internationale engagement og ønsket om i højere grad at kunne påskønne soldaternes indsats.

Forsvarsministerens Medalje er godkendt af Hendes Majestæt Dronningen, og medaljen kan tildeles danskere og udlændinge, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats. Medaljen kan også tildeles danskere og udlændinge, der gennem handling har ydet en frygtløs indsats eller er blevet alvorligere skadet, invalideret eller omkommet.