[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Solen spillede i de højglanspolerede sabler og skinnende missionsmedaljer, da lærere, elever og civilt ansatte sammen med Slesvigske Musikkorps her til formiddag trådte an til parade i den brolagte slotsgård på Frederiksberg slot. De var samlet for at indvie to mindetavler til ære for officerskammerater, der er faldet i kamp siden 1948.


 
Den ene tavle bærer indtil videre navnene på de to faldne linjeofficerer, major Anders Storrud og kaptajn Christian Damsholt, der begge er faldet i Helmand provinsen i Afghanistan. Den anden tavle viser et verdenskort, hvor man kan se, hvor officererne er faldet.Også for de pårørende
Foran paraden stod de pårørende til to faldne officerer og indbudte gæster, der blandt andre talte chefen for hæren, generalmajor Niels Bundsgaard og chefen for hjemmeværnet, generalmajor Jan Norgaard. I midten stod chefen for Hærens Officersskole, oberst Eigil Schjønning og holdt sin tale.

 - Officerskorpset er derude, og vi gør en forskel. Desværre har dette også betydet, at der er faldet to linjeofficerer i kamp for freden. Vi har derfor fundet det vigtigt, at vi netop på dette sted – Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot – mindes de linjeofficerer, der siden 1948 er faldet i kamp, sagde han.
 
Læs mere på hærens hjemmeside: