[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Igen i år er forsvaret med på den store biludstilling i Bella Centeret – Biler i Bella. Derfor kan man, midt mellem økonomiske familiebiler, elegante luksusbiler og hurtige sportsvogne finde et udvalg af forsvarets store, tunge og lettere klodsede køretøjer.
- Vi skal være alle steder, hvor der kommer en masse mennesker. Her kan den almindelige dansker få lejlighed til at møde soldaten, og vi kan fortælle, hvad det egentligt er, vi laver ude i verden, fortæller chefsergent Per Amnitzbøl Rasmussen, der er udstillingsleder i Forsvarets Mediecenter. Han forventer, at omkring 80.000 mennesker lægger vejen forbi biludstillingen, og at langt hovedparten også kommer forbi forsvarets 400 kvadratmeter store stand.

Mød en frisk veteran
Forsvaret har udstillet fire forskellige køretøjer. Det er en pansret eskorte GD, en almindelig GD i FNs hvide farve, en Piranha og en Eagle 4 af den slags, der bruges i Afghanistan. Ud over bilerne er der også en udstilling med noget af det specielle udstyr, ikke mindst forskellige våben, som jægersoldater og frømændene bruger. På den måde er der noget for alle aldersgrupper. Ikke mindst fordi det på forsvarets stand er tilladt at sætte sig ind i bilerne eller for den sags skyld kravle rundt på dem. Det er ikke tilladt hos Ferrari og Lamborghini.
- Vores yngre publikum er bare glade, når bare de kan sidde i et militært køretøj, for teenagerne er det våbnene, der trækker, og det modne publikum udnytter, at der her er mulighed for at tale med de soldater, der nyligt er kommet hjem fra Afghanistan, for at få deres beretning om, hvordan det er at være udstationeret, forklarer Per Amnitzbøl Rasmussen.

Vi kan afmystificere forsvaret
En af soldaterne fra Afghanistan er premierløjtnant Lasse Elsborg, der kom hjem i februar efter seks måneder i Helmand.
- Jeg tror, at vi kan være med til at afmystificere forsvaret en lille smule, når folk kan tale med en soldat, der netop er kommet hjem og få en mere personlig vinkel på Afghanistan, end den de kan læse i en brochure, siger han.

Biler i Bella er åben til søndag.