[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

26 timer efter at flyet havde sat landingshjulene ned på banen, kunne flyet lette fra Kabul i retning mod Camp Bastion i Helmandprovinsen. Med sig havde flyet den første del af hærens ISAF hold 9, som skal ned og afløse hold 8. I alt 80 soldater samt udrustning kom med det først løft. Samlet fik Hercules'en sendt lidt over 100 danske soldater ned til Helmand den nat. En samlet flyvetur for besætningen på omkring 6 timer.Siden er det blevet til 13 sorties (et sortie = én start og én landing) for den internationale styrke ISAF. Søndag er en fridag for piloter og besætningsmedlemmer, men ikke for  mekanikere og teknikere, som skal i gang med de lidt større eftersyn, så flyet er klar til den kommende uges flyvninger.

Air Transport Wing på flyvestation Ålborg, hvor C-130J Herculesflyet hører til, støtter hærens rotations- og leaveperioder fire gange om året, hvor Air Transport Wing sender et detachement til Kabul i ca. 6 uger hver gang.

Herculesflyet er forsvarets største fly, og når det handler om så store maskiner med følsomt udstyr, kan der opstå tekniske problemer. Derfor er der ca. 15 mand med til at servicere flyet i den periode, hvor det opholder sig i Kabul.