[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kisten med konstabel Simon Mundt Jørgensen, der blev dræbt af en sprængladning den 22. september i Afghanistan, kommer til Roskilde Lufthavn onsdag den 29. september klokken 11.

Der vil være en mindeceremoni i hangaren, og til stede vil være de nærmeste pårørende, venner og kolleger samt forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, forsvarschefen general Knud Bartels, chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, og den fungerende chef for Den Kongelige Livgarde, oberstløjtnant Jan Hansen. Der vil også være repræsentanter fra den amerikanske og den britiske ambassade i København.

Der er militær begravelse med deltagelse fra Den Kongelige Livgarde fra Skt. Povls Kirke i Korsør mandag den 4. oktober klokken 11 med efterfølgende jordfæstelse på Korsør Kirkegård.

Til redaktionerne:
Der er mulighed for at filme og fotografere hjemtagelsen i Roskilde Lufthavn. Der vil ikke være mulighed for at overvære mindeceremonien. Mødetid i Roskilde Lufthavn senest kl. 10.

Ved begravelsen vil der ikke være mulighed for at filme eller fotografere i Skt. Povls Kirke, men der vil være mulighed for at filme og fotografere uden for kirken og på kirkegården, hvis man følger de anvisninger, der gives af presseofficeren på stedet.

 Kilde: Hærens Operative Kommando