[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Sommerferie betyder afslapning, is, grillpølser, fadøl og måske en tur langt væk hjemmefra. Så er det nemt at glemme den træning, der for mange ellers er en vigtig del af dagligdagen - eller lige frem af jobbet. Men det koster dyrt at holde en lang træningspause. Et par uger helt uden træning banker formen flere måneder tilbage, og det tager lang tid at få formen tilbage på niveauet fra før ferie. Har sommermaden og de kølige drikker også sat sig spor på sidebenene, tager det endnu længere tid, før man igen løber gode tider.

Heldigvis kræver det ikke nogen voldsom indsats at holde formen nogenlunde ved lige. Er sommerferien på tre uger kan man nøjes med at give den gas en til to gange om ugen. Det kræver dog, at træningen både indeholder konditionstræning og styrketræning, og at man træner så hårdt, at det virkelig kan mærkes.

For mange er styrketræningen en særlig udfordring, når de ikke er i nærheden af et træningscenter. Men det kan sagtens lade sig gøre at træne med ting, man har derhjemme eller endda har med på ferie. En rygsæk eller en kuffert er gode træningsredskaber, og ellers er ferien måske en god anledning til at inddrage et eller flere familiemedlemmer i træningen. Hvordan du gør det, kan du se i indslaget ”Hold formen i sommerferien” på forsvarskanalen.