[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der dufter af kage, og de store kaffemaskiner brygger konstant. Soldaterne kommer i en lind strøm til soldaterhjemmet i Camp Bastion for at spille backgammon, læse gamle ugeblade og hygge sig sammen.


Dennis hjælper til med at fylde køleskabet i soldaterhjemmet i Camp Bastion.

Og måske få sig en lille snak med kufmutter Karen og kuffatter Danial, der bestyrer soldaterhjemmet på ISAF hold 8.
- Som man siger, så går vejen til mandens hjerte gennem hans mave. Jeg tror, at det også gælder for soldaten, siger Karen Christiansen.


Karen Christiansen tjekker mails hjemmefra i en pause fra kagebagningen.

Derfor bager de to kuffolk også stribevis af kager – der bliver brugt omkring seks kilo margarine og ti kilo mel om dagen. Men det er ikke kun kager, de bidrager med.
- Det, at der står en voksen i civilt tøj og laver kaffe, så er der nogen, der har lyst til at blive stående. Måske har de også lyst til at fortælle et og andet for de oplever jo rigtigt meget herude, siger Karen Christiansen.

Ikke meningen
Det er lidt af et tilfælde, at Karen og Danial er endt på soldaterhjemmet i Afghanistan. Deres søn var meget glad for at komme på soldaterhjemmet i Skive, så forældrene meldte sig for et år siden ind i Soldatermissionen.


Danial Christiansen i snak med en soldat.

- Når man er medlem, får man deres blad tilsendt. En dag var der en annonce i, hvor de søgte modne ledere her i Afghanistan. Så det er simpelthen forklaring på, at vi er her, siger Danial Christiansen.
De er glade for jobbet, også selv om de bruger al deres tid på soldaterhjemmet, fra de står op om morgenen til sent ud på aftenen.
- Det er ikke afskrækket os på nogen måde. Det er en fantastisk arbejdsplads. Der er så meget smil og venlighed. Vi er så rigt velsignet herude, siger Karen Christiansen.