[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

– Jeg synes, det er en utrolig stor cadeau til mig personligt, men det er også en hæder til hele arbejdet med soldaterhjemmene, siger Ruth Brik Christensen.
12.000 havde været inde på hjemmesiden http://www.aaretshelt.dk/ og stemme på de nominerede helte. En jury havde udvalgt 10 helte blandt de over 150 forslag. Ruth Brik Christensen fik flest stemmer.  Mange soldater var blevet foreslået, men juryen havde valgt hende til at repræsentere forsvaret blandt de ti nominerede.
– Jeg er utrolig glad for alle stemmerne, siger Ruth Brik Christensen og tilføjer, at hun er ydmyg over at repræsentere hele forsvaret til årets helt 2009, for det er ikke alle soldater, der kommer på soldaterhjemmene.
Der er i alt 17 soldaterhjem på forsvarets tjenestesteder samt i Kosovo og Afghanistan.

Penge går til soldaterhjem
– Ruth Brik Christensen er en sand helt, fordi hun er parat til at sætte sine medmenneskers behov over sine egne. Hun er et forbillede, hun udviser samfundssind, hun er et lyspunkt i de udsendte danskeres hårde hverdag, siger Jyllandspostens chefredaktør.
Ruth Brik Christensen holdt ikke checken på 100.000 kroner ret længe, inden hun rakte den videre til Per Møller Henriksen, der er generalsekretær for KFUM’s soldatermission. Hun har været kufmutter i både Irak og Afghanistan, og det varer ikke længe, inden hun skal af sted på ny. Ruth Brik Christensen skal fra februar være med til at etablere et helt nyt soldaterhjem i Forward Operating Base Price – danskernes hovedlejr i Afghanistan. Der findes i forvejen et soldaterhjem i Camp Bastion, der ligger helt ude i ørkenen. 
– Jeg synes, det er et fantastisk godt arbejde, også inden jeg fik prisen, men det er selvfølgelig et ekstra skulderknap, siger Ruth Brik Christensen.

Se et indslag på forsvarskanalen om Ruths ophold i Irak.