[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Lørdag den 11. september åbner Forsvaret dørene på en række lokaliteter, som normalt er lukkede for offentligheden. Det sker i forbindelse med Kulturarvsdage, hvor der bliver mulighed for se forsvarsværker i hele landet.

Kulturarvsstyrelsen har i år valgt et gennemgående forsvarstema til Kulturarvsdage: ”I
krigens fodspor. Forsvarsbyggerier i Danmark”. Hensigten er at formidle de forsvarsværker, der er opført i hele landet lige fra oldtidens vikingeborge til koldkrigsanlæg – og få fortalt nogle af alle de spændende historier, der knytter sig til dem.

Kulturarvsdage er arrangeret af Kulturarvsstyrelsen i samarbejde med forsvaret, museer, kommuner og private ejere, der i den forbindelse åbner op for væld af publikumsaktiviteter.

Forsvaret deltager bl.a. med:

Flådestation Frederikshavn
Varde kaserne
Oksbøl lejren
Haderslev Kaserne
Søgaardlejren
Kastellet
Flyvestation Værløse

Årets arrangementer
Arrangementerne bliver tilrettelagt, så der vil være noget for enhver smag og i alle dele af landet. Arrangementerne er gratis. Du kan læse mere om arrangementerne i arrangementskalenderen på www.kulturarv.dk. Her kan du i tekst og billeder få et levende indtryk af de danske forsvarsværker gennem tiden. Temapublikationen ”I krigens Fodspor” uddeles gratis ved alle årets arrangementer og kan downloades på www.kulturarv.dk eller bestilles i Kulturarvsstyrelsen.