[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Modkørende og biler, der holder ind ved boder, er ikke hverdagskost på en dansk motorvej, men det kan man opleve i Libanon.
– Det gælder om at smide de gode manerer over bord, og så er det bare af sted uden at lave uheld, siger overkonstabel Kenneth Madsen fra det danske kontingent.
Han fungerer primært som buschauffør og skal køre soldaterne fra UNIFIL’s forskellige nationer fra deres lejre og ud til lufthavnen. Hvis han skal nå frem til tiden, er det om at lægge fløjlshandskerne.
– Der bliver kørt anderledes. Der bliver kørt mere progressivt. Man skal følge med trafikken, ellers bliver man ladt tilbage og kommer aldrig frem, fortsætter Kenneth Madsen.
23. februar havde de danske soldater i Libanon haft 276 kørselsopgaver og kørt 244.026 kilometer. Den danske styrke er på 144 mand og er opstillet af flyvevåbnet. Soldaterne er FN-styrken UNIFIL’s logistikkompagni.
Se Kenneth Madsen køre på de libanesiske veje på forsvarskanalen. 

Medaljeparade
De mange køreture på Sydlibanons veje lakker mod enden. Der er en måned til, at de danske soldater skal tilbage den mere rolige danske trafik. Mandag 1. marts fik soldaterne uddelt UN Peacekeeping Medal. For overkonstabel Johnny Weisman var det 19. gang, han prøvede det. Alligevel er hver ny mission en stor oplevelse.
– Det bliver aldrig det samme. Det er nye steder, nye mennesker. Det er altid spændende at komme ud, så jeg glæder mig hver gang.
Klik her for se medaljeparaden på forsvarskanalen.

I slutningen af marts vender de danske soldater hjem fra Libanon og bliver afløst af hold 2.