[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der var det hele: fra Harvard-fly som blev brugt helt tilbage i 2. verdenskrig til moderne f16-jagere. Publikum kunne opleve flyene tæt på jorden og i aktion i luften, blandt andet formationsflyvning både med de gamle og de mere moderne fly. Der var også en såkaldt Air Power demo.


Der var blå himmel og sol, og rigtig mange mennesker kom for at se på fly

- Formålet er at vise flere af Flyvevåbnets kapaciteter sammensat i et lille scenarie foran publikum. Man kan sige, at det er hele Flyvevåbnets støtte til landoperationer, komprimeret på 22 minutter, sagde koordinator for air power demoen, Søren Sørensen. 

Antallet af besøgende gør dette års Air Show til et af de mest besøgte Flyvevåbnet har afholdt. Flere måtte vente længe på at komme ind til pladsen. De mange mennesker gav også en af koordinatorerne for Air Showet, Søren Mouritsen, uventede udfordringer.
- Vi har nogle fra besætningen indkvarteret udenbys, og de har svært ved at komme ind til briefing. Jeg er glad for, at jeg ikke har nogen fast opgave i dag, så jeg kan tage mig af alt det uventede, sagde han på den travle dag.
Se indslaget fra weekendens show på forsvarskanalen.