[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det var på en kold fredag den 19. november, at dansk flyvevåbens Hercules C-130J landede på Flyvestation Aalborg præcis klokken 11.


Kisten med overkonstabel af første grad Jørgen Randrup på vej ud af flyet. Fotos: Henning Jespersen-Skree.

Kisten med Jørgen Randrup, der faldt den 19. november i Afghanistan, blev båret ud af flyet af hans kammerater, og ind i hangaren, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Kongernes Konge”.
Inde i hangaren var de nærmeste pårørende, familie samt et stort antal venner og kolleger. Her modtog hæren den faldne soldat ved en mindehøjtidelighed, og til stede var chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, sammen med et æreskommando fra Den Kongelige Livgarde og Livgardens fane.


Kisten blev båret ind i hangaren af Jørgen Randrups kolleger. Bagerst ses major Ole Laursen og feltpræst Kim Jacobsen.

Da kisten var bragt på plads, gik chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst, kammerherre Lasse Harkjær frem til kisten og lagde en buket blomster, og stående ved kisten sagde han:
- Da jeg talte om Jørgens død med nogle af soldaterne, var det bare så uvirkeligt for dem. Jørgen var på sin tredje udsendelse og dermed en af hjørnestenene i kompagniet. Ham kunne man holde sig til.
- Høj, stærk og altid med et smil på læben. Klar til at hjælpe, hvor der var behov. Kammeraterne skriver også, at han aldrig var tilfreds, men til stadighed forsøgte at optimere løsninger, materiel og hvad der ellers kunne gøres bedre.
Og det er jo lige præcis det, der kendetegner den gode soldat: At han altid vil gøre tingene bedre. Sådan var Jørgen.
- For Livgarden vil den 14. november for evigt være en mærkedag. Jørgen vil få en fremtrædende plads i Livgardens historie og for altid blive husket på vort mindemonument.
Jørgen drog ud i verden for at hjælpe andre til fred og frihed. Han faldt i denne kamp. Vi vil altid huske ham i vore hjerter.

Æret være Jørgen Randrups minde.
Efter regimentschefens tale holdt feltpræst Kim Jacobsen en kort tale og lyste velsignelsen.
Derefter blev kisten båret ud til den ventende rustvogn, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Det var på Isted Hede”.
Der er militær bisættelse af Jørgen Randrup onsdag den 24. november kl. 13 fra Fladbjerg Kapel, Brønderslevvej 56, 9900 Frederikshavn.

Læs oberst Lasse Harkjærs tale her.