[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Alle var på plads i hangaren i Roskilde Lufthavn, da et dansk Hercules C-130J fly landede præcis klokken 10. Om bord var kisterne med de to danske soldater, der faldt i Afghanistan den 7. august, overkonstabel af første grad Erik Berre Rolandsen og overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen samt deres kolleger, der skulle bære kisterne.Kisterne med de to faldne soldater bæres ud af flyet af de dræbtes kolleger fra Afghanistan. Foto: Per Amnitzbøll Rasmussen.

De to kister blev båret fra flyet og ind i hangaren, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Kongernes Konge”.

Inde i hangaren var der opstillet en æresvagt og et fanekommando med Livgardens fane.
     Til stede var de nærmeste pårørende samt familie, venner og kolleger. Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech var i spidsen for de officielle gæster sammen med forsvarschefen, general Knud Bartels, chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, og chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst, kammerherre Lasse Harkjær
      Fra den amerikanske ambassade deltog forsvarsattaché John Culton, oberstløjtnant, og fra den britiske ambassade forsvarsattaché Martin Schmidt, Commander.


Kisterne med Erik Berre Rolandsen til højre og Jimmi Bøgebjerg Petersen til venstre på vej ind i hangaren fulgt af feltpræst Kim Jacobsen og major Ole Laursen. Foto: Per Amnitzbøll Rasmussen.

- Den 7. august skete det, vi bare ikke længere troede kunne ske for Erik og Jimmi, sagde chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst Lasse Harkjær, i sin tale for de to faldne soldater.
- De var klar til at få det sidste gjort – klar til at overdrage til hold 10. Efter seks måneder i Afghanistan havde de udført deres tjeneste, og der skulle lige hentes en pansret mandskabsvogn ind til afløserne, så kunne man tænke på at drage hjem til jer kære i Danmark.

- Både Erik og Jimmi har af deres chefer og kollegaer fået mange ord med på vejen. Professionelle soldater, gode kammerater, samlingspunkter og humørspredere på hver deres måde.

- Erik og Jimmi drog ud i verden for at gøre en forskel, og det gjorde de. De var med til at skabe bedre forhold for den afghanske befolkning. Vi kunne alle ønske, at de havde fået lov til at komme hjem og nyde frugten af deres arbejde, men det fik de ikke lov til.
For Livgarden vil den 7. august 2010 for evigt være en mærkedag. Erik og Jimmi vil få en fremtrædende plads i Livgardens historie og for altid blive husket på vort mindemonument.

Erik og Jimmi drog ud i verden for at hjælpe andre til fred og frihed. De faldt i denne kamp. Vi vil altid huske dem i vores hjerter.

Æret være Erik Berre Rolandsens minde.

Æret være Jimmi Bøgebjerg Petersens minde.

Derefter talte feltpræst Kim Jacobsen og lyste velsignelsen, og de to kister blev båret ud til de ventende rustvogne, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Det var på Isted Hede”.

Overkonstabel af første grad Erik Berre Rolandsen begraves onsdag den 18. august kl. 11 fra Vor Frue Kirke i København. Det sker med militær deltagelse fra Den Kongelige Livgarde.

Overkonstabel Jimmi Bøgebjerg Petersen bisættes fra Skt. Povls Kirke i Korsør torsdag den 19. august kl. 11. Det sker med militær deltagelse fra Den Kongelige Livgarde.

Læs oberst Lasse Harkjærs tale her