[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

To Danmarksrekorder i fridykkerdiciplinerne "free immersion" og "konstantvægt" blev sat af Jakob Hansen fra Søværnets Dykkerskole i sidste uge. Allerede første konkurrencedag satte Jakob Hansen den første danmarksrekord i disciplinen ”Free immersion”. Der gælder det om at komme så dybt som muligt på et enkelt åndedrag kun ved at trække sig selv ned langs et reb. Det lykkedes Jakob Hansen at dykke ned til 80 meter. Det er en forbedring på 4 meter af hans tidligere danmarksrekord.
 
På stævnets anden dag blev der konkurreret i ”konstantvægt”. "Konstantvægt" er den af de tre dicipliner i fridykning, hvor deltagerne kommer dybest ned. Her dykkes så dybt som muligt på et åndedrag ved brug af svømmefødder. Jakob Hansen svømmede ned til en dybde af 94 meter. Det er også ny danmarksrekord.

 


                                    
                                         Jakob Hansen på vej til rekorden i ”Free immersion”.

På stævnets sidste dag konkurreredes der i ”konstantvægt uden finner”, Disciplinen er kendt som den hårdeste. Her skal man dykke så dybt som muligt og op igen på et enkelt åndedrag og uden brug af finner. Jakob Hansen var til stævnet sammen med svømmekollega Rune Hallum Sørensen, som satte danmarksrekord på 64m i den sidste disciplin. Det er ikke første gang de to danske fridykkere, Jakob Hansen og Rune Hallum Sørensen, viserderes værd i store internationale konkurrencer. De udgør også to tredjedele af det danske landshold, der tidligere på året vandt verdensmesterskaberne i fridykning på Okinawa, Japan.