[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

I dag åbnede det andet af tre veteranhjem på Roskildevej 54 på Frederiksberg. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder foretog den officielle indvielse, da forsvarsminister Gitte Lillelund Bech var optaget i NATO.


Sammen med major Lihme og formand for bestyrelsen for Veteranhjem København Lars Graff Nielsen hilste Bertel Haarder på nogle af de hjemvendte soldater fra ISAF hold 9.

- Jeg er glad for at være vikarierende forsvarsminister, sagde Bertel Haarder, der dog måtte undskylde at en snip af det flag, som veteranhjemmet havde modtaget fra Danmarks-Samfundet, rørte jorden.
Han udtrykte glæde over de frivilliges arbejde og lovede at fortsætte arbejdet med gode behandlingstilbud til de soldater, der kommer hjem med sår på sjælen.


Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder havde lidt problemer med flaget, men op kom det.

- Veteranhjemmet er et strålende eksempel på kræfter kan forenes, når det gælder veteranhjem, sagde Bertel Haarder, der havde en højskolesangbog med som gave.
Det nyistandsatte hus lagde lokaler til de mange fremmødte veteraner og deres pårørende.


Det nye veteranhjem i København er åbent for alle, der har været udsendt. Håbet er, at det vil blive mødested også for yngre soldater.

Til stede var også Frederiksbergs Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj, administrerende direktør i Realdania Flemming Borreskov, der ønskede de fremmødte soldater fra ISAF hold 9 velkommen hjem og formand for bestyrelsen i Veteranhjem København, Lars Graff Nielsen.