[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Maja Grønbæk

- Seerne kan forvente at få et helt unikt indblik i en ellers lukket verden, når de ser programmet, og det fascinerende ved fjernsyn er jo, at det sker lige for øjnene af en, siger Niels Brinch.
Han har været tilrettelægger og fulgt Jægerkorpset tæt i knap fire år. I løbet af programmet kommer seerne helt tæt på jægernes arbejde, også når de er ude på operationer og i ildkamp med Taleban. Niels Brinch var med korpset i Afghanistan to gange under optagelserne til programmet.
- Det hårdeste var varmen. Der var 45 grader, og det var anstrengende. Det tog en uges tid at vænne sig til, siger han.

Stærk vilje
Ideen til programmet opstod i 2006. Niels Brinch havde arrangeret kurser for journalister sammen med jægersoldaterne i 10 år og synes, at det kunne være spændende at lave et program om Jægerkorpset.
- De har nogle værdier, som jeg synes, almindelige mennesker kan lære noget af. De har en utrolig stærk vilje til at gøre de ting, der skal gøres.  Hvor andre mennesker måske lader sig stoppe af forhindringer, så har jægersoldaterne en vilje der gør, at de kan overkomme store udfordringer. Og så er det meget fascinerende, hvor godt de samarbejder, og hvor ekstremt hurtige de er, siger Niels Brinch.

Seerne kan få et indblik i Jægerkorpsets arbejde i programmet 'Jægerne: Danmarks elitesoldater' mandag kl. 20.50 på TV2.