[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En piranha smadrer en hvid varevogn til ukendelighed. Inde i varevognen er der placeret en masse løse genstande – en ammunitionskasse med metalskrammel – som flyver til højre og venstre, da sammenstødet sker. Scenariet med et køretøj fyldt med udstyr, som ikke er spændt fast, er desværre realistisk.
– Det er utrolig udbredt, specielt i missionsområderne, hvor soldaterne skal have en masse ting med ud. Tit smider man bare udstyret ind, fortæller kaptajn Peter König fra Forsvarets Bilsyn. Han kender eksempler fra Irak, hvor danske soldater er blevet ilde tilredt på grund af rod i køretøjet.

En løs ammunitionskasse kan pludselig forvandle sig til et dødbringende våben, hvis uheldet er ude.
– Løse genstande inde i bilen er en meget dum ting, hvis man kører ind i noget tungt. Det kan godt være man så bliver reddet af selen eller airbaggen, men når man så er lettet over det, så kommer der en flyvende genstand bagfra og slår dig ihjel, fortsætter Peter König.

Forsøget med den hvide varevogn, var en del af en række eksperimenter med sammenstød, der blev arrangeret i samarbejde med Rådet for Større Færdselssikkerhed. 
– Nu er det ikke så tit, man får en piranha op bag i bilen, men hvis vi skal relatere det til noget, så er det f.eks. når du kommer kørende ind i parkeret lastbil. Det ville give fuldstændig det samme mønster, forsikrer Peter König.