[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I går bragte TV-avisen klokken 21:00 et indslag om forsvarets indchartrede transportfly, Ilyushin-76. Baggrunden for indslaget er, at forsvarets kontrakt med et konsortium bestående af det australske firma Adagold og det lettiske firma Inversija om tilvejebringelse af strategisk lufttransport, muligvis skal ophæves.

Årsagen er, at Inversijas Air Operator Certificate på deres to transportfly af typen Ilyushin 76 muligvis fratages den 15. marts 2010, fordi EU-Kommissionen angiveligt ikke længere vil tillade EU-registrering af fly, der skal have dispensation for at leve op til civile europæiske luftfartsregler.

Indslaget i TV-avisen fremstod som om, at forsvaret står til at miste 700 millioner kroner. Det er ikke korrekt. For det første er der ikke tale om en materielanskaffelse, men en chartring af transportfly, hvor forsvaret kun betaler for flytransport i takt med, at den leveres. Forsvaret mister derfor ikke 700 millioner kroner, hvis kontrakten med konsortiet må opsiges. For det andet prøver konsortiet i øjeblikket at finde en alternativ løsning.

En eventuel opsigelse af kontrakten vurderes ikke på kort sigt at få konsekvenser for transporten af materiel, fordi forsvaret har mulighed for at chartre hos andre selskaber, trække på andre aftaler og bruge egne fly.