[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fordelene ved at anvende Roskilde Lufthavn tårner sig op for soldaterne, der skal til og fra Afghanistan og for deres pårørende. Igennem længere tid har soldater på Sjælland ellers skævet til de gode forhold i Karup. I Karup er der er både gratis parkering og et lettere traktement for de pårørende. Muligheder der ikke findes i Kastrup.

Roskilde Lufthavn det bedste valg
DANILOG har haft et intensivt samarbejde med både Politiet, Forsvarets Efterretningstjeneste og Københavns Lufthavn i Kastrup for at optimere forholdene i Kastrup. Undersøgelsen peger entydigt på i stedet at anvende Roskilde Lufthavn, som også ejes af Københavns Lufthavn. I Roskilde er der gode muligheder for at optimere alle ovennævnte forhold.

Fra 1. oktober ændres ankomst- og afgangslufthavnen derfor fra Kastrup til Roskilde Lufthavn. Samtidig tilføjes en indenrigsflyvning, så der flyves via Karup både på udturen og hjemturen. Det medfører en væsentlig forenkling i de udsendtes leave- og rotationsplanlægning, og det giver en bedre services for de soldater, der bor i Jylland.

Læs hele artiklen ændringen her.