[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Maja Grønbæk

Jijo Motionscenter hedder det nye center i Ringsted, som 30-årige Morten Mathiasen har åbnet og driver sammen med sin kæreste Mali Fergo. Træningscentret er specielt, fordi det er indrettet, så personer, der ikke har mulighed for at træne i et almindeligt center på grund af handicap, kan bruge maskiner og udstyr. Morten Mathiasen fik ideen til centret, fordi han selv havde behov for træningen.
- Jeg har åbnet centret, fordi jeg ved, der er et behov. Jeg vil selv gerne træne ud over den genoptræning, jeg får bevilget fra det offentlige to gange om ugen. Det var ikke muligt før, da jeg ikke kan bruge maskinerne i et almindeligt center.
Centret er udstyret med vægtaflastende motionsmaskiner, gangbånd og andre redskaber, som for eksempel amputerede og lamme soldater kan bruge. Desuden er der et nintendo wii-rum, hvor medlemmerne kan spille forskellige sportsspil på skærmen, samtidig med at de er med rent fysisk. 

Samlingssted for veteraner
Centret er for alle med nedsat førlighed, men på bestemte tidspunkter vil det være åbent kun for krigsveteraner. Både så de kan træne, men også for at de kan komme og være sammen med og snakke med folk, der er i samme situation som dem selv. Morten og hans kæreste håber dermed, at centret bliver mere end et træningscenter, men også et mødested for veteranerne, hvor de kan opbygge et netværk blandt ligesindede.
Morten Mathiasens kæreste vil være daglig leder af centret, mens Morten skal kombinere arbejdet dér med sit deltidsjob på Antvorskov kaserne i Slagelse. Centret er finansieret af nogle af pengene fra Mortens krigsskadeerstatning, og udover parret er der tilknyttet en uddannet fitnessinstruktør.