[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Med deltagelse i 16 verdensmesterskaber, fire europamesterskaber og 20 nordiske mesterskaber i militær sejlsport, er det en erfaren herre, der i år modtager forsvarets idrætspris. Orlogskaptajn Jens Peter Ditmar Andersen arbejder til daglig i Forsvarets Materieltjeneste, men ved siden af arbejdet har han i mange år været primus motor i den militære sejlsport.
- Jeg har arbejdet med idræt, siden jeg startede i forsvaret for 42 år siden. Og jeg har dyrket idræt i alle de år. Det er dog sejlsport, der er mit hjerteblod, siger Orlogskaptajn Jens Peter Ditmar Andersen.

Jens Peter Ditmar Andersen får prisen for sit store arbejde ikke mindst i 2009, hvor han ved siden af sit job har arrangeret Nordisk Kadetstævne i Sønderborg og deltaget i Nordiske Militær mesterskaber i Norge i juni. Han har desuden varetaget jobbet som formand for Søværnets Sejlsportsudvalg og som Præsident for sejlsport i International Military Sports Council (CISM).

Jens Peter Ditmar Andersen fortsætter det gode arbejde for sejlsporten.
- Om en halv måned tager vi til Bahrain og skal deltage i de militære verdensmesterskaber. Så det bliver spændende at prøve, og vi er optimistiske med hensyn til medaljer, siger Jens Peter Ditmar Andersen.

Se prisuddelingen på forsvarskanalen.dk