[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Med tre gange guld, seks gange sølv og to gange bronze høstede det danske militære landshold i skydning flere medaljer end nogensinde før ved de nordiske militære mesterskaber i skydning.
Mesterskaberne fandt sted i den finske by Kajaani.

Det danske damelandshold på 50m riffel fik ram på de svenske regerende verdensmestrer og dermed vandt de dobbelt nordisk mesterskab i 60 skud liggende samt halvmatch (20 skud i liggende, 20 skud i stående og 20 skud i knælende). Holdet bestod af menig Mie Karstensen, menig Sys Hansen og overkonstabel Jette F. Andersen. Individuelt i 60 skud liggende vandt Sys Hansen sølv med 589 point og Jette F. Andersen vandt bronze med 588 point. Mie Karstensen blev nr. 5 også med 588 point men med en 10ér mindre end Jette. Individuelt i halvmatch vandt menig Sys Hansen sølv. Med Mie Karstensen på holdet blev der skrevet historie, fordi det er første gang, at Danmark er blevet nordiske mester med et hold, hvor mor og datter skyder sammen.

Seniorsergent Dorte Thorsen fra Karup blev nordisk mester på sportspistol. Her tangerede hun den nordiske rekord på 576 point.

Derudover vandt sportspistolholdet 2 x sølv. Holdet bestod af seniorsergent Dorte Thorsen, seniorsergent Birgitte Larsen samt sygeplejerske Pia Villemoes. Individuelt måtte Birgitte Larsen ud i en omskydning om tredjepladsen. Her trak hun desværre korteste strå.

300 meter riffel holdet vandt sølv og bronze i holdskydningerne halvmatch og militær hurtigskydning. Holdet bestod af menig René Kristiansen, kaptajn Lars Jepsen, flyverspecialist Allan Aagaard og konstabel Jacob Larsen.

Individuelt vandt Menig René Kristiansen sølv med 580 point i halvmatch. Kaptajn Lars Jepsen blev nr. fire i militær hurtigskydning hvor også René Kristiansen var med i toppen med en placering som nr. seks

Den danske delegation bestod af 16 skytter, 4 trænere, 1 holdleder og med generalmajor Kurt Moesgaard som delegationschef.