[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

– Vi har store forventninger til koncerten. Programmet er godt skruet sammen, og vi har fået nogle store kunstnere til at bidrage. Der er mange, som tror koncerten er en støtte til krig, men det er en misforståelse. Vi vil sige tak til alle, der har gjort tjeneste under dansk flag og til deres pårørende og omgangskreds, understreger April Chris, som arrangerer koncerten i samarbejde med De Blå Baretter. Hun håber, at koncerten på flagdagen søndag 5. september bliver en folkefest. Temaet til årets koncert er – vi takker.
 
Ved solnedgang klokken 19.52 bliver flaget taget ned, og publikum mindes de faldne siden sidste års flagdag. Bagefter har bandet – The Stokholm Promise – verdenspremiere på den nye støttesang for soldater. Sangen hedder ”United”, og alle indtægter ved salget af singlen går til Kammeratstøtteordningen. 
– Jeg så et program i fjernsynet om en far, der mistede sin søn, fordi sønnen ingen hjælp fik, da han var vendt hjem fra en mission. Det rørte mit hjerte rigtigt meget. Vi støtter så mange ting, men vi støtter ikke vores soldater. Jeg gik direkte i øvelokalet med bandet og skrev nummeret ”United”, siger miss Nicole, som er sangerinde og sangskriver i The Stokholm Promise. Hun er kendt for at have skrevet nummeret ”Ten Miles” til Inferno.

Koncerten begynder klokken 15.30 på Christiansborgs Slotsplads. Alle kunstnere spiller gratis. Du kan læse mere om programmet her.