[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Værkstedets helte
100 vogne har været til eftersyn i værkstedet i Camp Bastion. Her arbejder 23 danske mekanikere nat og dag for, at styrkens køretøjer altid er i orden.

Den Danske Kampgruppe byder de første afghanske soldater velkommen 
AFGHANISTAN, Helmand: De første soldater fra den afghanske Kandak, der skal samarbejde med de danske soldater i Helmand, er ankommet. Enheden bor i den afghanske lejr Camp Gereskh lige uden for MOB Price.

Forsvarsministeren i Helmand 
Gitte Lillelund Bech er hjemme fra Afghanistan efter sit første besøg hos de danske soldater i Helmandprovinsen som forsvarsminister. Hun roser både de danske og afghanske soldaters professionalisme.

Ny skole i Rahim 
I Rahim er byggeriet af en ny skole til de afghanske børn i gang. Et projekt, der går så hurtigt, at selv folkene bag er overraskede.

Primitive forhold i Bridzar 
Danske soldater har overtaget tre patruljebaser i den grønne zone i Helmand, mens det afghanske politi er på kursus. Danskerne trives under meget primitive forhold.

Afghanske bataljon på vej
En afghansk bataljon flytter ind i den danske hovedlejr Price i april. Det er det første skridt af mange, der skal sikre, at de afghanske styrker kan overtage sikkerheden i den danske kampgruppes ansvarsområde.

Afghansk politi på kursus
238 afghanske politimænd mødte tirsdag op i Camp Price for at deltage i et otte uger langt kursus, som skal gøre dem til dygtigere politifolk.

Forsyninger gennem ørkenen
Den afghanske ørken er den daglige arbejdsplads for de soldater, der kører forsyninger ud til de fremskudste lejre i Helmandprovinsen. Lastbilkolonnerne er en afgørende forudsætning for, at soldaterne i de små lejre kan løse deres opgaver.

Kvinder i forsvaret er en styrke
Når en soldat er iført al sin udrustning kan det være svært at se, om det er en mand eller kvinde inde bag det kraftige uniformsstof. Soldater er ens, men det er mænd og kvinder ikke – heller ikke når de bærer den samme uniform. Den afghanske ørken er den daglige arbejdsplads for de soldater, der kører forsyninger ud til de fremskudste lejre i Helmandprovinsen. Lastbilkolonnerne er en afgørende forudsætning for, at soldaterne i de små lejre kan løse deres opgaver.

Smiley til køkkenet i Price
Dårlig hygiejne kan lægge en hel soldaterlejr ned, så der skal være orden i sagerne i køkkenet. Derfor er dyrlæge Anders Tølbøll rejst hele vejen til Afghanistan for at kontrollere forholdene.

Anden fase i Operation Moshtarak
De internationale styrkers operation Moshtarak i Helmandprovinsen går snart ind i sin anden fase. Parallelt med den rent militære operation skal der nu også fokuseres på genopbygning af området.

IKK´erne alle i Afghanistan
I går kom det sidste infanterikampkøretøj til Camp Bastion i Afghanistan. Inden længe er alle 10 køretøjer klar til at blive taget i brug.

Fremskridt i Gereshk
På halvandet år er forholdene i byen Gereshk mærkbart forbedret. Fremskridtene ses tydeligst ved, at der nu er trafik og handlende i gaderne.

Asfalt forbedrer sikkerheden 
Anlægningen af en asfalteret vej er i fuld gang på vejen fra Gereshk ud til byens vandkraftværk. Det sker for at forbedre vejen, men også for at gøre sikkerheden bedre.