[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Der er mere end almindeligt travlt i det Danske Internationale Logistik Center i disse dage. Næsten 1000 danske soldater flyver inden på lørdag ud på fem forskellige flyvninger til tre forskellige destinationer, fordi der skal byttes hold i både Kosovo, Afghanistan og Libanon i løbet af august. Holdet til ISAF er med 750 mand det største, her lander de sidste 180 soldater på lørdag, og dermed er hele hold 10 på plads og kan gradvis overtage opgaverne fra hold 9. Når det er overstået, skal de 750 soldater fra hold 9 flyves hjem. I Kosovo skal der skiftes 180 mand ud og i Libanon skal 140 nye soldater på plads.

Ud over soldaterne skal der også flyves materiel og køretøjer ud til missionsområderne. Som noget nyt kan soldaterne ikke have deres våben med på flyvet til Afghanistan. Våbnene flyves ned med en specialflyver. Tre nye infanterikampkøretøjer skal flyves ind fra den Persiske Golf med lejede russiske transportmaskiner.

Når soldaterne er landet i Kabul, er det et Herculesfly fra flyvevåbnet der står for den videre transport ud til missionsområdet. Flyet har allerede transporteret mere end 640 soldater og flyttet mere end 200 tons gods.