[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Er det operativt nødvendigt, så arbejder vi, til vi er færdige. Det gælder både dag og nat. Derfor er arbejdspresset større, end det er derhjemme, siger Bo Vanting, der er premierløjtnant i reparationsafdelingen i Camp Bastion i Afghanistan.
At styrkens vogne fungerer upåklageligt, er selvsagt vigtigt. Derfor klager mekanikerne ikke over til tider lange arbejdsdage. Siden januar har godt 100 af styrkens køretøjer været igennem værkstedet. Det skyldes det afghanske terræn.


Foto: Selvom mekanikerne arbejder både nat og dag i perioder med spidsbelastning, bestræber de sig på at holde fri i de mindre travle perioder.

Ørkensand og stejle stigninger 
- Terrænet er ekstremt i forhold til derhjemme. For det første er her ørken og meget meget fint sand, som man ikke finder hjemme i Danmark, og som sætter sig overalt. Det kræver, at bilerne bliver vedligeholdt oftere og mere grundigt, end de gør derhjemme, siger Bo Vanting, premierløjtnant reparationsafdelingen.
Også den afghanske infrastruktur med stejle skråninger og kraftige stigninger belaster vognene. Alt i alt giver det flere eftersyn og reparationer for de 23 danske mekanikere i værkstedet i Camp Bastion.


Se hvordan danskerne arbejder i værkstedet i Camp Bastion her på forsvarskanalen.dkFoto: De danske mekanikere arbejder i det multinationale værksted med både svenskere, tyskere, nepalesere, filippinere, kenyanere og mekanikere fra Zimbabwe.