[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Huset, der er på mere end 300 kvadratmeter, bygges om så det er både hyggeligt og handicapvenligt. Det skal blandt andet indeholde computerrum, fitnesscenter og fjernsynsstue, hvor veteraner og andre tidligere udsendte kan mødes og støtte hinanden.

Onsdag fik huset sin første bestyrelse med 7 medlemmer. Formanden, pensioneret præst og tidligere feltpræst, Lars Graff Nielsen er tilfreds med byggeriets fremskridt.
- Der er meget at lave endnu, men jeg forventer at vi bliver klar til den store dag, fortæller Lars Graff Nielsen. Han er især glad over, at der allerede har meldt sig masser af frivillige til at passe huset. Det skal være åbent døgnet rundt og bemandes af frivillige. Der bliver behov for omkring 120 og de første 70 har allerede meldt sig.
- Det bliver af blanding af folk fra soldaterforeningerne og så veteranerne selv, der skal passe huset. Det har været vigtigt for os, at der er både gamle og unge blandt de frivillige, så de unge veteraner møder nogle, der har udsendt på samme måde som dem selv, forklarer Lars Graff Nielsen.

Danmark har haft mere end 30.000 soldater udsendt de seneste 20 år. Se billeder fra det nye hus på Forsvarskanalen.