[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Dykkerne fra Frømandskorpsets EOD-afdeling har afsluttet deres årlige rensningsoperation i Kaløvig ud for Aarhus. Under operationen fandt dykkerne omkring 700 kg gammel ammunition.
- Det er meget forskelligt. Fosforgranater, artillerigranater i forskellige størrelser og en flybombe på 100-pund, fortæller kaptajnløjtnant Bo Snestrup, der er næstkommanderende i Frømandskorpsets EOD (Explosive Ordnance Disposal).

Ud over at rense sejlrenden tog EOD-folkene fat på en grundigere analyse af det ca. halvanden gange to km store område i Kaløvig, hvor der er forbud mod at dykke, fiske og ankre op fordi der ligger ammunition på bunden. Formålet var at afdække, om der var større koncentrationer af ammunition, som dykkerne ikke kendte i forvejen. Og det var der.
- Vi fik opmålt ca. en tredjedel af det forbudte område og resten måler vi senere på året, fortæller Bo Snestrup.


En gammel flybombe trukket op fra havet. Billedet er ikke fra årets operation.

Operationen i Kaløvig løber normalt over tre uger, men fordi der var varslet godt vejr i de to første uger og mindre godt vejr i den tredje uge valgt dykkerne at arbejde igennem i de første to uger og afslutte operationen lidt tidligere end planlagt.

Læs mere om formålet med operationen og hvordan arbejdet foregår her.