[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Flådefartøjet ABSALON sejler den 16. oktober 2011 mod Afrikas Horn, hvor det skal deltage i NATOs Operation Ocean Shield, som har til formål at bekæmpe pirateri.

ABSALON sejler med en besætning på 150, der er sammensat på baggrund af erfaringer fra de tidligere udsendelser ved Afrikas Horn.  ABSALON har i første omgang mandat til at deltage i NATO-operationen i to måneder.

- Min besætning har brugt den sidste måned på forberedelse af netop denne opgave og med fortsat træning undervejs til operationsområdet, er vi godt forberedt. Mange i min besætning har deltaget i lignende antipiraterioperationer før, på enten ABSALON eller på ESBERN SNARE, og jeg fornemmer, at man glæder sig til at genoptage den væsentlige opgave, det er at bekæmpe pirateri, der fortsat truer den internationale skibsfart i området, siger chefen for ABSALON, kommandørkaptajn Carsten Fjord-Larsen

Det er tredje gang Danmark deltager i NATO`s operation i farvandet ud for Afrikas Horn. Sidst var ESBERN SNARE af sted i perioden august 2010 til juni 2011.

Læs mere om NATO’s antipiraterioperation her

Se NATO’s dokumentarfilm om operationen her
 
Kilde: SOK