[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af kaptajn Nikolaj Grøn, ISAF HQ

Under kommando af Senior National Representative brigadegeneral Birger Mejlholm blev der afholdt en lille cermoni, hvor soldaternes flagdag blev markeret af danske og internationale soldater fra HQ/ISAF, NTM-A, IJC, TERM/KAIA, UNAMA samt repræsentanter fra Den Kongelige Danske Ambassade.

- At Flagdagen også højtideligholdes her i Kabul med stor deltagelse finder jeg helt naturligt og selvfølgeligt. Danmark har i årenes løb udsendt tusinder af gæve soldater til verdens brændpunkter. De fleste har kæmpet på Balkan, i Irak og i Afghanistan, men vi må ikke glemme de mange, der har taget en tørn i en række andre missioner i Afrika og Mellemøsten, sagde brigadegeneral Birger Mejlholm og fortsatte:

- I øjeblikket har Danmark ca. 1200 soldater udsendt, og ca. 750 af disse kæmper i den ustabile Helmand provins i det sydlige Afghanistan. De løser deres opgaver med stort engagement og stor professionalisme. De gør Danmark stor ære og fortjener den højeste respekt.


Flagdags-kagen skæres for af brigadegeneral Birger Mejlholm.
Foto: Oberstløjtnant Carsten Christiansen, ISAF HQ.

Cemonien blev afsluttet med et minuts stilhed for de faldne danske soldater og honnør for flaget under afspilning af nationalmelodi.

Efter cermonien blev dagen festligholdt med en middag i ISAF HQ og efterfølgende “Flagdags-kage” i Nordic Palace, det skandinaviske velfærdshus i Kabul.