[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]
På forsvarets yderste udpost Station Nord i Nordøstgrønland har beboerne i hele stationens levetid kørt alt slags affald på lossepladsen, også kaldet dumpen, og brændt det af. Det er nu slut med denne ikke særligt miljørigtige måde at skaffe sig af med affald på. Station Nord har nemlig fået et spritnyt forbrændingsanlæg.- Anlægget er en incinerator, et anlæg vi normalt installerer på skibe, fortæller montør Lars jensen fra Atlas Incinerator.

Han er på Station Nord for at sætte anlægget i drift og undervise beboerne på stationen i brug og vedligeholdelse. Incineratoren forbrænder stort set al slags affald ved en meget høj temperatur. Forbrændingsanlægget er en container med en markant rustrød skorsten. På den første dag, hvor anlægget kører, stiller beboerne incineratoren på prøve. De fodrer den med vandmeloner, bakker med rådne tomater og hele kasser med fyldte mælkekartoner, og langsomt breder der sig smil på alles læber.

- Den er jo altædende, siger chefsergent John Lau, der er koordinator for Station Nord for Logistikcenter Grønland, og fortsætter.

- Vi er alle glade for at skåne miljøet.

Se indslag på forsvarskanalen her.