[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvaret ligger som nummer 12 på top 50 listen over de IT-arbejdspladser, hvor unge studerende gerne vil arbejde efter endt uddannelse. Det viser en undersøgelse fra universumglobal, der hvert år spørger studerende – i det her tilfælde i Danmark – hvor de gerne vil arbejde, når de er færdige med studierne.

- Det første, der falder mig i øjnene, er, at der kun er en offentlig virksomhed – forsvaret – på listen. Og de andre virksomheder er de helt store og kendte, siger Asger Søndergård Olesen, der er chef for Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste.

Google, Microsoft og IBM indtager de første tre pladser, mens forsvaret  ligger over store virksomheder som f.eks. Danske Bank og Rambøll.

- Det afgørende er, at vi ikke er en kedelig arbejdsplads. Vi har en international dimension, og vores it skal også virke i Afghanistan og ude på skibene, siger Asger Søndergård Olesen.

Han mener, at Danmarks internationale engagement har gjort det klart for de unge, at forsvaret betyder noget. Samtidig har forsvaret nogle helt unikke IT-opgaver.

-Vi har et udvidet fokus på sikkerhedsmæssige løsninger. Vi skal sikre os ordentlig i en verden, der bliver mere og mere digital, og her er forsvaret en af de dygtigste på området, siger Asger Søndergård Olesen.

Forsvarets placering på 12. pladsen er en fremgang på tre pladser i forhold til 2010.

Se undersøgelsen her