[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Under den nyligt overståede valgkamp signerede en række politikere en ”valgnisse” fra avisen Metro Xpress. Nissen skal sælges på internetauktion og pengene går til ni skadede danske veteraners tur til New York Marathon.
- En sådan opmærksomhed er vigtig for os , fordi projektet udelukkende gennemføres for indsamlede midler fra fonde, foreninger og private. Der skal derfor lyde en stor tak. Kun igennem støtte fra pressen og meningsdannere kan vi sprede budskabet til de mange veteraner og dem, som ønsker at støtte det frivillige veteranarbejde, siger Lars Bo Holm Pedersen fra Forsvarskommandoen, der er sagsbehandler på veteranområdet. Det var fungerende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der besluttede, at pengene fra auktionen skulle gå til turen til New York.
Læs mere om auktionen her. 
31. oktober 2010 deltog to sårede veteraner i Marine Corps Marathon i Washington. I år skal ni skadede veteraner af sted til New York Marathon.

Formålet med veteranernes deltagelse i løbet er at vise, at selv om man er blevet skadet i krig, kan man overvinde svære udfordringer.
- Denne tur handler om at vise sårede veteraner, at de gennem træning og engagement kan klare de opgaver og udfordringer, som deres nye hverdag stiller dem overfor. At løbe en marathon er en stor kræftanstregelse for almindelige mennesker. For en såret veteran på egne ben, nye ben eller med en håndcykel kræver det endnu mere. Holdet bag projektet ønsker at vise andre sårede veteraner, at man kan hvad man vil – hvis viljen og modet er der. Det gør vi ved at bruge deltagerne som rollemodeller og derigennem skabe opmærksomhed om projektet og de muligheder, der findes for fysisk og psykisk sårede veteraner, forklarer Lars Bo Holm Pedersen. Marathonløbet finder sted 6. november 2011. De ni veteraner er i fuld gang med træningen.

- De sidste par måneder har budt på hårdt arbejde. Både hvad træningen angår og med arbejdet for at indsamle de nødvendige midler for turens gennemførelse. Forsvaret støtter projektet ved at give deltagerne tjenestefri under opholdet i New York, og ved det kommende træningsophold, som foregår på en forlænget weekend på Havreholm Slot. Deltagerne har gennem de sidste mange måneders forberedelse oplevet en klar forbedring af deres grundform. Men endnu vigtigere er det, at i takt med kilometerne tilbagelægges, overvindes de ofte psykiske forhindringer, som kan præge en sårets veterans hverdag, siger Lars Bo Holm Pedersen.