[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fire F16 fly plus to reservefly og et transportfly, cirka 90-100 mand og et større logistisk apparat er nu i gang på Flyvestation Skrydstrup. Forberedelserne til deployeringen til Sydeuropa kommer til at foregå på kort tid. I disse timer bliver der pakket våben, reservedele, administrativt udstyr og alt andet der skal til for at lave en flyvestation væk fra flyvestationen.

De fire fly forventes at flyve fra Flyvestation Skrydstrup lørdag morgen klokken 6.

Som en del af forberedelserne er et af Flyvevåbnets indchartrede transportfly vendt tilbage til Danmark for at være klar til at løfte gods og personel til Sydeuropa.

-En sag som denne viser, at det daglige arbejde i forsvaret sikrer, at forsvaret med kort varsel er rede til at løse de opgaver, som politikerne pålægger forsvaret. Det er jeg som forsvarschef selvsagt tilfreds med, siger forsvarschef general Knud Bartels.

Invitation til pressen

Der vil være åbent for pressen på Flyvestation Skrydstrup mellem klokken 15 og 16 i dag fredag den 18.03.2011

Der vil også være mulighed for at overvære afskedsparade for de seks danske F-16 fly i dag klokken 18.00. Hvis man ønsker at deltage, skal man befinde sig i hovedvagten klokken 17.30 og melde sin ankomst til kommunikationsmedarbejder Lars Skjoldan på telefonnummer 25 23 91 91

Flyene letter i morgen lørdag klokken 6, og det er også muligt for pressen at overvære. Tilmelding skal ske til Lars Skjoldan på telefonnummer 25 23 91 91