[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

På Kastellet er der indvielse af det nye Monument for udsendte i International tjeneste. I Holmens Kirke i Købehavn holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste, og på Christiansborg Slotsplads er der parade for de soldater og hjemmeværns- og beredskabsfolk, der har været udsendt i det forgangne år. Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for seneste års udsendte i Rigsdagsgården på Christiansborg.Stor betydning
Forsvaret har siden 1956 haft adskillige tusinde soldater udsendt til internationale missioner. Også i det forgangne år har forsvaret været rigt repræsenteret på den internationale scene. I den forbindelse udtaler forsvarschef general Knud Bartels:

- Forsvaret har også i det forgangne år vist, at vi er i stand til at løse opgaven, når og hvor der er bud efter os - også med meget kort varsel. Således har alle tre værn været udsendt til et af verdens brændpunkter på samme tid, hvilket er historisk. De danske soldater fortjener anerkendelse for den professionelle indsats, de leverer rundt omkring i verden. Det er derfor både glædeligt og velfortjent, at danske soldater, sammen med Danmarks øvrige udsendte, nu også anerkendes for deres indsats med et monument på Kastellet.

Se flere informationer og program for dagen her