[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Tabte officerer, dødbringende fribønder, nedslidninger af modstanderne og spænding til det sidste før Danmark endte med to bronzemedaljer – en til holdet og en til konstabelelev Alexander Rosenkilde fra Jydske Dragonregiment.  Alt sammen ved det 22. Natomesterskab i skak, der i sidste uge blev afholdt i Kaunas i Litauen. Bronzemedaljen til holdet var den første holdmedalje til Danmark siden 1997, men den kom ikke som en overraskelse.
- Sidste år blev vi nr. 4 og var meget tæt på tredjepladsen, så vi vidste, at vi havde en stor chance. Og faktisk var vi meget tæt på at blive nummer 1. Nu blev det i stedet tyrkerne der vandt, men de har også ligget i træningslejre i to måneder inden mesterskabet, fortæller Finn Stuhr, der er formand for Dansk Militær Skakkomité.

Nato-landene har dystet i skak siden 1978. Turneringen begyndte med en dansk invitation til udstationerede Nato-soldater i Tyskland, og konkurrencen blev i de første år fast afholdt i Danmark. Fra 1989 blev turneringen ophøjet til et officielt Nato-mesterskab og afholdt på skift mellem landene i forsvarsalliancen.  Danmark var sidst vært i 2010, hvor turneringen fandt sted i Køge. Næste års mesterskab finder sted i Frankrig, og Finn Stuhr forventer, at Danmark også der vil slutte i toppen.

Læs mere om den danske præstation her.