[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Til efteråret modtager seniorforsker, dr.techn. Ernst Krogager fra Forsvarets Materieltjeneste, det der kan kaldes Nobelprisen inden for forskningsverdenen i NATO. Von Kármán medaljen er et personligt hædersbevis, som gives for en lang, ekstraordinær og internationalt anerkendt indsats.

- Ernst er den eneste dr.techn. (doktorgrad i teknisk videnskab, red.) i forsvaret. Han har ydet en stor indsats internationalt, er en meget aktiv foredragsholder og har en lang række videnskabelige publikationer bag sig, siger Gert Hvedstrup Jensen, chef, Værnsfælles Teknologi og Innovation, Forsvarets Materieltjeneste.

Von Kármán-medaljen tildeles dr. Ernst Krogager for hans enestående forskning og hans fundamentale forbedringer inden for radarteknologi og ikke dødelige våben i kategorien mikrobølgevåben. Han har i tre årtier deltaget særdeles aktivt i NATO’s forskningsaktiviteter. Senest ved støtte til NATO operationerne i Afghanistan i forbindelse med forbedring af beskyttelsen mod vejsidebomber.

- Det at have en repræsentant, som er på det niveau, giver adgang til informationer fra vores samarbejdspartnere. De kontakter som han har, er vigtige, når vi skal sammenligne de modmidler vores partnere bruger mod IEDer med vores modmidler. Vi bruger hans viden til at forstå de jammere, vi indkøber og finde ud af, hvordan de bedst bruges. Hans arbejde har haft betydning for sikkerheden for soldaterne i Afghanistan, siger Gert Hvedstrup Jensen.

Det særlige ved hædersbevisningen til dr. Ernst Krogager er, at den er indstillet af to af de største paneler inden for NATO RTO (Research and Technology Organisation), nemlig SET (Sensors & Electronics Technology) og SCI (Systems Concepts and Integration) og ikke af en nation, hvilket ellers typisk er tilfældet for tidligere kandidater og medaljemodtagere.